Blog Gemini
‹ powrót

Mollers - Tran uniwersalność zastosowań, zbawienny wpływ na zdrowie.

Tran Mollers to olej z wątroby dorsza. Jego właściwości znane są od tysiącleci. Na początku tran wykorzystywany był jak produkt do garbowania skór, konserwowania desek podłogowych, stosowano go w lampach oliwnych. Jego zdrowotne właściwości zostały odkryte o wiele później. W XVII wieku spostrzeżono, że spożywanie tranu ma korzystny wpływ na zdrowie, wielu lekarzy stosowało go w leczeniu chorób krzywicy i reumatyzmu. Niestety zbyt mocny i intensywny jego zapach doprowadzał do tego, że ludzie nie chcieli go pić.

Historia powstania firmy Mollers

Uległo to zmianie, gdy w latach 1854 roku Peter Möller opatentował proces produkcji i oczyszczania tranu. Wprowadził metodę wykorzystywania pary w celu ekstrakcji tranu, co gwarantowało zachowanie cennych składników odżywczych. Ten proces wykorzystywany jest również dzisiaj, została jedynie ulepszona technologia przetwarzania tranu, dzięki której dzisiejszy Möllers Tran Norweski ma przyjemny zapach, a co najważniejsze smak.

Möller Tran Norweski to olej z wątroby dorsza wytwarzany według tradycyjnej receptury w Norwegii. Jest bogatym naturalnym źródłem kwasów Omega-3 oraz witamin A, D i E. Wytwarzany jest z ryb poławianych w najczystszych wodach Oceanu Arktycznego.

W naszej ofercie odnajdziecie kilka rodzajów Tran Norweskiego, są one przeznaczone zarówno dla dorosłych, jak i dla dzieci. Oto kilka z nich:

U nas zamówisz najwyższej klasy Tran Norweski, który wpłynie pozytywnie na dobre samopoczucie oraz zdrowie. Serdecznie zachęcamy do skorzystania z naszej oferty!